Administratief medewerker orderadministratie – Lift-Tex (Groningen)

De ‘Heavy Lift’ hijsmiddelen van Lift-Tex worden internationaal gebruikt bij het plaatsen van windmolens op zee, in de offshore, bij het leggen van imposante leidingen en bijvoorbeeld in de automobielindustrie.  

Werk mee aan een soepel verloop van offerte naar orderverwerking. 

Ons Salesteam bestaat inmiddels uit 8 medewerkers verdeeld over buitendienst, marketing en binnendienst. Ter versterking van dit team zoeken wij een…

Administratief medewerker orderadministratie

(Mbo, full-/parttime, Tolbert/Groningen)

Als administratief medewerker ben jij de spil tussen je collega’s op de binnendienst en de afdeling Operations/Productie. Zodra de klant akkoord heeft gegeven op een door een van je collega’s gemaakte offerte, ga jij aan de slag met het verwerken van de offerte in het ordersysteem. Om de order correct te kunnen verwerken heb je soms nog meer informatie nodig van je collega of van de klant zelf. Je neemt dan ook zelf het initiatief om contact te zoeken met je collega of de klant.

Nadat de order door jou verwerkt is, kunnen je collega’s van Operations er verder mee aan de slag. Ook dan is er nog regelmatig afstemming nodig om er samen voor te zorgen dat de klant uiteindelijk de juiste producten met de juiste specificaties en kwaliteit krijgt en op het juiste moment.  

Na enige tijd kan je mogelijk ook andere taken op de commerciële binnendienst oppakken zoals het maken van standaard offertes en adviseren van klanten.

Wat houdt de functie verder  in

 • invoeren van orders (van kleine enkelvoudige tot uitgebreide samengestelde orders) in de daarvoor bedoelde systemen
 • informeren en afstemmen met de productieplanning
 • signaleren van voorraad (verschillen en communiceren met afdeling inkoop
 • klaar maken van verzenddocumenten
 • informeren en adviseren van klanten over onder andere transport, leveringen en levertijden maar ook over gebruik van de producten en alternatieven
 • administratief en commercieel ondersteunen van de Salescollega’s

  Lift-Tex Industrie B.V. is een internationaal opererende, innovatieve en toonaangevende producent van synthetische hijsmiddelen en gevestigd in Tolbert (Groningen). Als dynamisch bedrijf met vele jaren ervaring en een dealernetwerk in 25 landen, zijn we een belangrijke speler op de nationale en internationale markt.  Kijk voor meer informatie ook op www.lift-tex.nl en www.extreemasoftslings.com

  Lift-Tex is een groeiend bedrijf met inmiddels ongeveer 45 medewerkers, verspreid over de afdelingen Sales, Engineering en Operations. Dankzij onze kwalitatief hoogwaardige technologische hijsstroppen, de continue productontwikkeling en de korte levertijden weten steeds meer klanten ons te vinden.

  Heb je

  • MBO werk- en denkniveau met opleiding in administratieve richting
  • een paar jaar relevante administratieve/commerciële werkervaring bijvoorbeeld op en een commerciële binnendienst is een pré
  • goede beheersing van Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk
  • ervaring met ERP systemen en MS Office

  Ben je

  nauwkeurig, leergierig en pro-actief? Ben je resultaatgericht en collegiaal? Houd je van de combinatie van administratief en commercieel werk? Ben je communicatief sterk in het Nederlands en Engels en sta je open voor cursussen en trainingen? En ben je woonachtig in het Noorden van het land?

  Dan hebben wij een dynamische functie met ontwikkelingsmogelijkheden voor jou!

  Lift-Tex biedt jou

  • een dynamische functie in een groeiende organisatie
  • begeleiding en training bij het leren kennen van ons bedrijf, producten en klanten
  • een duidelijk beleid en doelstellingen
  • een no-nonsense cultuur, informele sfeer en korte lijnen
  • ontwikkelingsmogelijkheden
  • contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast contract
  • een marktconforme beloning

  Herken jij je in bovenstaande, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk jouw CV en motivatie voor deze functie. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie, neem dan gerust contact op met Rixt Dijkstra, P&O adviseur (036-5405015).

  Reageer op deze vacature

  Je sollicitatie met motivatie en CV kan je versturen via onderstaand sollicitatieformulier of per mail aan vacatures@dijkstraenvanpuffelen.nl.

  Solliciteer direct:

  Click or drag a file to this area to upload.
  Click or drag a file to this area to upload.

  Dijkstra & Van Puffelen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en conformeert zich aan de NVP sollicitatiecode.

  “Zonder goede medewerkers geen goede organisatie, zonder goede organisatie geen goede medewerkers.” (Rob)

  “Betrokkenheid begint met begrip.” (Petra)

  “In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden.” (Rixt)

  Contact en info:

  Patroonsweg 11
  3892 DA Zeewolde

  Telefoon: 036 540 5015
  E-mail: info@dijkstraenvanpuffelen.nl

  Download onze algemene voorwaarden (pdf)