Sales Engineer – Lift-Tex (Groningen)

Lift-Tex Industrie B.V. uit Groningen (Tolbert) is een internationaal opererend, innovatief en toonaangevend producent van synthetische hijsmiddelen met grote hijs- en hefcapaciteiten. Als jong en ervaren bedrijf met een dealernetwerk in 25 landen, is Lift-Tex een belangrijke speler op de nationale en internationale markt.

Dankzij onze kwalitatief hoogwaardige technologische hijsstroppen en de continue productontwikkeling weten steeds meer klanten ons te vinden. Door deze productontwikkelingen ontstaan er daarnaast ook nieuwe markten en toepassingsmogelijkheden voor Lift-Tex. Ter versterking van ons salesteam zoeken wij een enthousiaste en leergierige

Sales Engineer

Als Sales engineer ben jij het technische aanspreekpunt van onze Sales afdeling. Je bent de technische schakel tussen onze dealers en eindgebruikers en je collega’s van de afdeling Sales en afdeling Engineering. Wij produceren en ontwikkelen kwalitatief hoogstaande producten waar we trots op zijn. Door onze ontwikkelingen bieden wij de klanten steeds meer (technische) mogelijkheden. Daarnaast hebben onze klanten ook steeds meer behoefte aan technische informatie, vragen over speciale toepassingen, specifieke berekeningen, etc.

Vind jij het leuk om techniek en commercie te combineren en wil je ook trots zijn op jouw werk dan hebben wij een mooie nieuwe functie voor jou! 

Na een uitgebreide inwerkperiode om onze producten te leren kennen, zal je “on-the-job” begeleid worden om je rol binnen Lift-Tex vorm te gaan geven.

Wat houdt de functie verder  in

 • je bent aanspreekpunt voor interne en externe technische verkoop gerelateerde vragen
 • je adviseert, informeert en presenteert aan klanten over o.a. (technische) productmogelijkheden, alternatieven, gebruik en transport
 • je denkt mee met de klant, werkt technische oplossingen uit, calculeert deze en verwerkt die in offertes
 • je maakt technische berekeningen en schetsen/tekeningen (evt. met behulp van je collega’s van Engineering)
 • je onderhoudt zowel (internationale) contacten met dealers/distributeurs als met eindgebruikers  
 • je bewaakt lopende offertes en processen  

Lift-Tex Industrie B.V. is een internationaal opererende, innovatieve en toonaangevende producent van synthetische hijsmiddelen en gevestigd in Tolbert (Groningen). Als dynamisch bedrijf met vele jaren ervaring en een dealernetwerk in 25 landen, zijn we een belangrijke speler op de nationale en internationale markt.  Kijk voor meer informatie ook op www.lift-tex.nl en www.extreemasoftslings.com

Lift-Tex is een groeiend bedrijf met inmiddels ongeveer 40 medewerkers, verspreid over de afdelingen Sales, Engineering en Operations. Dankzij onze kwalitatief hoogwaardige technologische hijsstroppen en de continue productontwikkeling weten steeds meer klanten ons te vinden. Door deze productontwikkelingen ontstaan er daarnaast ook nieuwe markten en toepassingsmogelijkheden voor Lift-Tex.

Heb je…

 • een HBO-/bacheloropleiding, bij voorkeur in een technische richting
 • technisch inzicht, interesse en vaardigheden
 • een paar jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als sales engineer, product specialist of op een commerciële binnendienst bij een technisch bedrijf
 • goede beheersing van Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk

Ben je…

klantgericht en denk je in oplossingen? Ben je communicatief sterk en een echte teamspeler? Heb je commerciële drive, overtuigingskracht en daadkracht? Vergaar je snel kennis van nieuwe producten en technieken? En ben je in het bezit van rijbewijs B en woonachtig in het Noorden van het land?

…dan is deze functie echt iets voor jou!

Lift-Tex biedt jou

 • een uitdagende functie in een groeiende organisatie
 • begeleiding en training bij het leren kennen van ons bedrijf, producten en klanten
 • een duidelijk beleid en doelstellingen
 • een no-nonsense cultuur, informele sfeer en korte lijnen
 • ontwikkelingsmogelijkheden
 • contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast contract
 • een marktconforme beloning

  Reageer op deze vacature

  Zie jij het al voor je? Jij in de rol van Sales Enigeer bij LiftTex? Solliciteer dan snel. We ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief. Wat maakt jou de beste kandidaat? We laten ons graag verrassen.

  Je sollicitatie met motivatie en CV kan je versturen via onderstaand sollicitatieformulier of per mail aan onze P&O adviseur Rixt Dijkstra, vacatures@dijkstraenvanpuffelen.nlEen assessment, opdracht en/of referentiecheck kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  Heb je eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Rixt Dijkstra, P&O adviseur (036-5405015).

  Solliciteer direct:

  Click or drag a file to this area to upload.
  Click or drag a file to this area to upload.

  Dijkstra & Van Puffelen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en conformeert zich aan de NVP sollicitatiecode.

  “Zonder goede medewerkers geen goede organisatie, zonder goede organisatie geen goede medewerkers.” (Rob)

  “Betrokkenheid begint met begrip.” (Petra)

  “In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden.” (Rixt)

  "Onderscheidend door echte zorg en aandacht voor uw salarisadministratie" (Aranka)

  Contact en info:

  Patroonsweg 11
  3892 DA Zeewolde

  Telefoon: 036 540 5015
  E-mail: info@dijkstraenvanpuffelen.nl

  Download onze algemene voorwaarden (pdf)