Commercieel medewerker binnendienst – Lift-tex (Groningen)

Lift-Tex Industrie B.V. uit Groningen (Tolbert) is een internationaal opererend, innovatief en toonaangevend producent van synthetische hijsmiddelen met grote hijs- en hefcapaciteiten. Als jong en ervaren bedrijf met een dealernetwerk in 25 landen, is Lift-Tex een belangrijke speler op de nationale en internationale markt.

Om onze internationale dealer-distributienetwerken naar bestaande en nieuwe markten verder te laten groeien, willen wij ons salesteam versterken met een…

Commercieel medewerker binnendienst
(parttime offulltime)

Na een uitgebreide inwerkperiode om onze producten te leren kennen en waarin je kennis en ervaring opdoet op alle afdelingen binnen ons bedrijf, zal je “on-the-job” begeleid worden om je rol binnen Lift-Tex vorm te gaan geven. In de loop van de tijd zal je steeds verder in deze rol gaan groeien om uiteindelijk zelfstandig jouw taken en verantwoordelijkheden op te kunnen pakken. Jouw primaire werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van contacten met bestaande accounts, adviseren van accounts, opstellen en afhandelen van offertes en het benaderen van nieuwe accounts. In eerste instantie met name telefonisch, per mail en via de overige digitale technieken en later zal je ook (internationale) accounts en beurzen gaan bezoeken.

Ook verkenning van en acquisitie op de internationale markt en het signaleren van verkoopkansen zal onderdeel van je takenpakket worden. Deze kansen weet jij vervolgens weer te vertalen naar concrete acties die je met behulp van het salesteam verder succesvol tot uitvoering brengt. Als Commercieel medewerker, sales medewerker, accountmanager (of hoe je de functie ook maar noemt) is het je belangrijkste doel om samen met je Sales-collega’s Lift-Tex steeds beter op de internationale kaart van zware hijsmiddelen te krijgen en de groeidoelstellingen van Lift-Tex te realiseren.

 

Wat houdt de functie verder  in

 • je onderhoudt (internationale) contacten met bestaande klanten, dealers & distributeurs en benadert nieuwe, zowel telefonisch, per email, via social media als persoonlijk
 • je adviseert, informeert en presenteert aan klanten over onder andere productmogelijkheden, alternatieven, gebruik, transport, levering en levertijden
 • je informeert en stemt af met de productieplanning
 • je calculeert verkoopprijzen en stelt offertes op i.s.m. Head of Sales en volgt deze op
 • je bewaakt lopende processen en voert after-sales activiteiten uit
 • je onderzoekt binnen de aan jou toegewezen regio de huidige markten om marktverbreding en verkoopkansen te creëren
 • je zoekt naar en creëert binnen de aan jou toegewezen regio nieuwe markten en probeert deze aan te boren
 • je initieert, stemt af en ondersteunt bij marketing & communicatie activiteiten

 

Lift-Tex Industrie B.V. is een internationaal opererende, innovatieve en toonaangevende producent van synthetische hijsmiddelen en gevestigd in Tolbert (Groningen). Als dynamisch bedrijf met vele jaren ervaring en een dealernetwerk in 25 landen, zijn we een belangrijke speler op de nationale en internationale markt.  Kijk voor meer informatie ook op www.lift-tex.nl en www.extreemasoftslings.com

Lift-Tex is een groeiend bedrijf met inmiddels ongeveer 40 medewerkers, verspreid over de afdelingen Sales, Engineering en Operations. Dankzij onze kwalitatief hoogwaardige technologische hijsstroppen en de continue productontwikkeling weten steeds meer klanten ons te vinden. Door deze productontwikkelingen ontstaan er daarnaast ook nieuwe markten en toepassingsmogelijkheden voor Lift-Tex.

Heb je

 • een HBO-/bacheloropleiding, bij voorkeur in een commerciële richting
 • een paar jaar relevante commerciële werkervaring bijvoorbeeld op en een commerciële binnendienst
 • goede beheersing van Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk (Duits is een pré)

Ben je

klantgericht en resultaatgericht? Ben je leergierig, pro-actief, oplossingsgericht en toon je daadkracht? Heb je commerciële drive, lef en overtuigingskracht? Ben je communicatief sterk in meerdere talen en sta je open voor cursussen en trainingen? Ben je in het bezit van rijbewijs B, woonachtig in het Noorden van het land en (bijna) fulltime beschikbaar?

En heb jij er zin in om je te verdiepen in Lift-Tex en onze uitdagende “niche”-markt en jezelf daarmee te ontwikkelen, dan pas jij vast goed bij ons!

Lift-Tex biedt jou

 • een uitdagende functie in een professionele en groeiende organisatie met nationale en internationale klanten, dealers en distributeurs
 • een omvang van het dienstverband in overleg. Zowel parttime als fulltime mogelijk.
 • begeleiding en training bij het leren kennen van onze producten, klanten, concurrenten, werkwijze en strategie
 • een duidelijk beleid en doelstellingen
 • een werkomgeving met een no-nonsense cultuur en korte lijnen
 • een prettige en informele sfeer
 • ontwikkelingsmogelijkheden in verantwoordelijkheden en functie
 • intentie tot langdurige samenwerking/omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren
 • een marktconforme beloning

  Herken jij je in bovenstaande, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie.

  Naast een CV is de begeleidende motivatie zeker zo belangrijk. Verkoop jezelf aan ons! We laten ons graag verrassen.

  Heb je vragen of behoefte aan meer informatie, neem dan gerust contact op met Rixt Dijkstra, P&O adviseur (036-5405015).

  Reageer op deze vacature

  Je sollicitatie met motivatie en CV kan je versturen via onderstaand sollicitatieformulier of per mail aan onze P&O adviseur Rixt Dijkstra, vacatures@dijkstraenvanpuffelen.nlEen assessment, opdracht en/of referentiecheck kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  Solliciteer direct:

  Click or drag a file to this area to upload.
  Click or drag a file to this area to upload.

  Dijkstra & Van Puffelen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en conformeert zich aan de NVP sollicitatiecode.

  “Zonder goede medewerkers geen goede organisatie, zonder goede organisatie geen goede medewerkers.” (Rob)

  “Betrokkenheid begint met begrip.” (Petra)

  “In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden.” (Rixt)

  "Onderscheidend door echte zorg en aandacht voor uw salarisadministratie" (Aranka)

  Contact en info:

  Patroonsweg 11
  3892 DA Zeewolde

  Telefoon: 036 540 5015
  E-mail: info@dijkstraenvanpuffelen.nl

  Download onze algemene voorwaarden (pdf)