Selecteer een pagina

Technical Inside Sales Engineer – Instrumentatie

Quality through experience 

… dat is wat DGF Group al meer dan 75 jaar succesvol maakt!

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een   

Technical Inside Sales Engineer – Instrumentatie

(32–39 uur, Almere) 

Dat is een heel specifieke functienaam, maar je kan jezelf ook een ‘commerciële techneut’, technisch verkoper of technisch commercieel medewerker binnendienst noemen; dat maakt voor ons geen verschil.

Wat wel duidelijk is dat je als Inside Sales Engineer Instrumentatie verantwoordelijk bent voor de technische en commerciële ondersteuning van onze klanten voor de productgroep Instrumentatie. Je brengt technisch advies uit, stelt offertes op, maakt calculaties en belt klanten na om orders te realiseren. Verder houd je zicht op het order- en leveringstraject en stuur je bij indien nodig. Ook verzorg je projectdocumentatie, behandel je eventuele klachten en doe je after-sales. Ook houd je contact met leveranciers en ben je alert op nieuwe producten en oplossingen in de markt.

Je werkdag is meestal best onvoorspelbaar en afwisselend en geen dag is dus hetzelfde. Dit betekent dat je je eigen prioriteiten moet stellen waarbij klanttevredenheid natuurlijk voorop staat. Je doet dit samen met de Sales-/productmanager en administratief commercieel medewerker die veel technische kennis en kennis van het productsassortiment hebben en jou begeleiden en ondersteunen.

De producten waar je als Inside Sales Engineer Instrumentatie mee werkt zijn onder andere temperatuurschakelaars en -transmitters, druktransmitters, flowmeters, niveaumeters en -schakelaars, analyse instrumentatie, digitale controllers en indicators, procesregelaars en -recorders, regelsystemen en PLC’s. DGF Group werkt alleen met kwalitatief hoogwaardige producten van bijvoorbeeld Honeywell, CCS en Hadro.

Naast het mogen werken in deze zelfstandige commerciële baan met mooie technische uitdagingen in een gedegen, betrouwbaar en groeiend bedrijf met volop mogelijkheden, biedt DGF jou nog meer. 

  De Gidts en Feldman BV vormt samen met Virago BV en Anaparts BV het DGF Group. DGF Group is gevestigd in Almere maar werkt zowel nationaal als internationaal. Het team van 15 gedreven medewerkers zorgt er met hun technische kennis en ervaring voor dat de klanten de juiste technische oplossing geboden wordt. De klanten bevinden zich in de (proces) industrie zoals de olie, gas en chemie sectoren maar ook steeds meer in de (renewable) energie, recycling en infra. Deze oplossingen variëren van een los product tot uitgebreide maatwerkprojecten inclusief bijvoorbeeld engineering en installatie/oplevering. DGF Group werkt alleen met kwalitatief hoogwaardige producten en betrouwbare leveranciers.  

  Om in de functie te starten, zelf prettig te kunnen werken en verder in de functie te groeien is een bepaalde basis belangrijk, namelijk:

  • minimaal MBO+ werk- en denkniveau
  • een opleiding of ervaring met bijvoorbeeld meet- en regeltechniek, werktuigbouw,  procestechniek, electrotechniek of mechatronica
  • een paar jaar relevante werkervaring
  • goede communicatieve vaardigheden
  • goede beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk, en bij voorkeur ook in het Nederlands

  Naast je technische kennis werkt het zowel voor jou als je nieuwe collega’s ook prettig als je als persoon bij DGF Group past.

  Ben je bijvoorbeeld klant- en resultaatgericht? Ben je analytisch en in staat om in processen te denken? Heb je overtuigingskracht, lef en doorzettingsvermogen? En kan je goed samenwerken en ben je flexibel dan lijk je te kunnen passen in het DGF team. Verder is het handig als je in een straal van 50 km rondom Almere woont.

  De DGF Group biedt jou :

  • goed startsalaris, afhankelijk van opleiding/kennis/ervaring, tussen € 3.000,- en € 4.500,- bruto per maand, en ruimte om door te groeien   
  • interessante bonusregeling
  • goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding
  • laptop en mobiele telefoon
  • aandacht voor privé-werkbalans zoals flexibele werktijden en mogelijkheid om 4 of 5 dagen per week te werken
  • mogelijkheid om deels thuis te werken
  • 25 vakantiedagen + mogelijkheid om extra vakantiedagen te kopen
  • ruimte voor trainingen en persoonlijke ontwikkeling
  • korte communicatielijnen en respect voor elkaar
  • werken met gedreven professionals als collega’s  
  • goede koffie, bedrijfsuitjes, kerstdiner en andere leuke activiteiten  

   Wil je meer weten over de vacature of DGF Group, kijk dan op www.dgfg.nl of neem contact op met Kees Bakker (Sales & Marketing Director / 036-5229275) of Rixt Dijkstra (P&O adviseur / 036-5405015)

   Heb jij interesse in deze functie dan hebben wij ook interesse in jou.
   We gaan graag het gesprek met je aan!

   Mail je sollicitatie naar onze P&O adviseur Rixt Dijkstra (vacatures@dijkstraenvanpuffelen.nl) of gebruik het onderstaand formulier.

   Andere vacatures bij DGF Group BV:

   Solliciteer direct:

   Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
   Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.

   Dijkstra & Van Puffelen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en conformeert zich aan de NVP sollicitatiecode.