Selecteer een pagina

Van signaleren naar optimaliseren

Met oog voor een evenwichtige organisatie

Bedrijfsprocessen kennen doorgaans een lange voorgeschiedenis. Ze ontstaan en groeien veelal als antwoord op de waan van de dag. Ze krijgen, bewust of onbewust, vorm door de manieren waarop medewerkers omgaan met hun rol binnen het systeem. En vaak werken ze prima. Met oog voor een evenwichtige organisatie kijken wij als uw ‘partner in organisatie’ mee naar de werkprocessen binnen uw bedrijf. Een frisse kijk op manieren, methodes en mensen.

Heeft u een levensloopbestendige organisatie?

Een levensloopbestendige organisatie is zich bewust van de opbouw van het personeelsbestand, de aanwezige kennis bij het personeel en de manier waarop die kennis gedeeld wordt of beschikbaar is. Dit bewustzijn en het hierop handelen zorgt ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van beschikbare competenties binnen de organisatie. Ook maakt het de organisatie flexibel op het moment dat er veranderingen plaatsvinden, zoals werknemers die die met pensioen gaan, ziek worden of van baan wisselen.

Interne samenwerking

Culturen tussen afdelingen kunnen verschillen. Ontstaan hierdoor eilandjes binnen een bedrijf, dan heeft dat veelal geen positieve uitwerking op samenwerking, afstemming en efficiƫntie. Een analyse van de samenwerking brengt in beeld waar en op welke manier verbindingen aandacht verdienen. Hierin wordt onder andere duidelijk waar welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden liggen.

Wanneer heeft u uzelf en uw organisatie voor het laatst een spiegel voorgehouden?

 

Totaal of modulair

Met kennis van continu veranderende wet- en regelgeving, verzorgen wij uw complete personeelsmanagement of een onderdeel daarvan.

Vacaturebegeleiding

Is het proces rond het opstellen en vervullen van een vacature niet uw dagelijkse werk? Dan nemen wij dit werk graag voor u uit handen voor een optimaal resultaat.